Surówka z kalarepy z rodzynkami - do codziennego obiadu

Surówka z kalarepy z rodzynkami - do codziennego obiadu

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Surówka z kalarepy z rodzynkami - do codziennego obiadu

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Prosta surówka z kalarepy z rodzynkami polecana jest do wszystkich codziennych obiadów - zarówno mięsnych, jak i rybnych.

Składniki

  • 2 kalarepa

  • garść sałaty lodowej

  • 2 łyżki miękkich rodzynek

  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

  • 1 łyżeczka miodu

  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub z orzechów

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Zagotuj wodę w rondlu. Kalarepę pokrój w słupki, umieść w metalowym sitku i zanurz we wrzącej wodzie na minutę.

  • Porwij sałatę.

  • Przygotuj sos: wymieszaj w salaterce miód, sok z cytryny, olej i przyprawy.

  • Kalarepę i sałatę przełóż do miski, wymieszaj, posyp przepłukanymi wrzątkiem rodzynkami i posiekanymi orzechami. Skrop sosem.