Surówka z kalarepy z rodzynkami - do codziennego obiadu

2021-03-29
Surówka z kalarepy z rodzynkami - do codziennego obiadu
Autor: thinkstockphotos.com Surówka z kalarepy z rodzynkami - do codziennego obiadu
łatwy
15 min
4

Prosta surówka z kalarepy z rodzynkami polecana jest do wszystkich codziennych obiadów - zarówno mięsnych, jak i rybnych.

SKŁADNIKI

  • 2 kalarepa
  • garść sałaty lodowej
  • 2 łyżki miękkich rodzynek
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub z orzechów
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Zagotuj wodę w rondlu. Kalarepę pokrój w słupki, umieść w metalowym sitku i zanurz we wrzącej wodzie na minutę.
  • Porwij sałatę.
  • Przygotuj sos: wymieszaj w salaterce miód, sok z cytryny, olej i przyprawy.
  • Kalarepę i sałatę przełóż do miski, wymieszaj, posyp przepłukanymi wrzątkiem rodzynkami i posiekanymi orzechami. Skrop sosem.