Sałatka z brokułów: przepis na lekką i sycącą zimową przekąskę z oliwkami i parmezanem

2021-03-29
Sałatka z brokułów
Autor: Shutterstock Sałatka z brokułów z oliwkami i parmezanem - lekka i sycąca przekąska.
łatwy
20 min
4

Sałatka z brokułów z oliwkami i parmezanem jest odżywcza, pożywna i szybka w przygotowaniu. Idealna do obiadu i kolacji, doskonała także jako samodzielne danie.

SKŁADNIKI

  • 20 dużych różyczek brokułów (świeżych lub mrożonych)
  • 20 sztuk oliwek
  • 4 kopiaste łyżki tartego parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżeczki koperku
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Brokuły gotujemy na parze lub w osolonej wodzie przez ok.5-10 minut.
  • Gorące warzywa mieszamy z pokrojonymi w talarki oliwkami, posypujemy parmezanem i koperkiem.
  • Całość polewamy oliwą z oliwek.