Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Bruschetta z zieloną fasolką i pomidorami to doskonała przystawka, pomysł na kolację, a nawet na śniadanie. Bruschetta jest prosta w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna. Im więcej dodamy do niej warzyw, tym będzie zdrowsza. Fasolka szparagowa zawiera wit. C, kwas foliowy, wapń, magnez i żelazo.
SKŁADNIKI
- fasolka szparagowa zielona Hortex
- 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie
- bazylia
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- sól
- pieprz
- czosnek
- grzanki z pieczywa ciabatta
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i wystudź.
- Pomidorki pokrój w cienkie paski.
- Ugotowaną fasolkę wymieszaj z pomidorami, dodaj 2 łyżki oliwy spod pomidorów oraz 2 łyżki octu.
- Ułóż fasolkę na grzankach. Dopraw i udekoruj bazylią.