Mus jabłkowy z twarogiem: przepis na dietetyczny dodatek do kanapek

Mus jabłkowy z twarogiem: przepis na dietetyczny dodatek do kanapek

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Mus jabłkowy z twarogiem - oryginalny i smaczny dodatek do kanapek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Mus jabłkowy z twarogiem - zastanawiacie się, jak może smakować takie połączenie? Wypróbujcie nasz przepis, a przekonacie się sami! Za pomocą musu z poniższego przepisu ze zwykłej kanapki możemy zrobić oryginalny przysmak.

Składniki

  • 1 kg jabłek różnych odmian
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka mielonych goździków
  • twarożek

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jabłka myjemy, kroimy na cząstki, usuwamy gniazda nasienne.

  • Gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody.

  • Gdy jabłka wystygną, miksujemy na mus.

  • Grzejemy go przez 2 godziny na minimalnym ogniu w garnku o grubym dnie. Czasem mieszamy. Można go też posłodzić, ale najlepsza jest naturalna słodycz owoców.

  • Gdy zawartość rondla zmniejszy się o połowę i przybierze brązowy kolor, mus jest gotowy.

  • Mus łączymy go z twarożkiem i nakładamy na kanapki. Możemy położyć na nich inne dodatki: oliwki, plasterki papryki lub ogórka.