Błyskawiczna zapiekanka makaronowa z grzybami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Niespodziewani goście? Brak pomysłu na kolację. To jest właśnie rozwiązanie - niezwykle prosta, błyskawiczna zapiekanka makaronowa, która praktycznie robi się sama.
SKŁADNIKI
- 1/2 opakowania makaronu – świderki
- 2 opakowania zupy pieczarkowej lub borowikowej
- 300 g pieczarek lub innych świeżych lub mrożonych grzybów
- 150 g sera żółtego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron ugotować (nie za miękko). Zupy przygotować według przepisu na torebkach.
- Pieczarki pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce.
- Makaron przełożyć do podłużnego żaroodpornego naczynia, posypać pieczarkami, równomiernie zalać zupą, posypać żółtym serem.
- Zapiekać około 20 min w temp.180°C (aż ser się stopi i zarumieni). Podawać na gorąco.