Sernik na piernikowym spodzie - jego smak uzależnia!
Babka ryżowa

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Babka ryżowa to szybki i efektowny sposób na obiad lub lekką kolację.
Ocena: 3,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 40 MINUT
Porcja dla: 3 OSÓB
Babka ryżowa to szybki i efektowny sposób na obiad lub lekką kolację.
Składniki
opakowanie ugotowanego ryżu brązowego
1/2 cukinii
100 g boczku
2 jajka
curry
kurkuma
sól, pieprz
słodka papryka
Przygotowanie krok po kroku:
Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Przełożyć do ryżu.
Na tłuszczu z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć na ręczniku papierowym i dodać do ryżu.
Jajka roztrzepać, dodać do ryżu. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
Masę ryżową przełożyć do naczynia do zapiekania w kształcie babki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut.
Więcej przepisów w książce "Zapiekanki mniam, mniam"