Babka ryżowa

Babka ryżowa

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Babka ryżowa to szybki i efektowny sposób na obiad lub lekką kolację.

Ocena: 3,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Babka ryżowa to szybki i efektowny sposób na obiad lub lekką kolację.

Składniki

  • opakowanie ugotowanego ryżu brązowego

  • 1/2 cukinii

  • 100 g boczku

  • 2 jajka

  • curry

  • kurkuma

  • sól, pieprz

  • słodka papryka

Przygotowanie krok po kroku:

  • Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Przełożyć do ryżu.

  • Na tłuszczu z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć na ręczniku papierowym i dodać do ryżu.

  • Jajka roztrzepać, dodać do ryżu. Przyprawić i dokładnie wymieszać.

  • Masę ryżową przełożyć do naczynia do zapiekania w kształcie babki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut.

  • Więcej przepisów w książce "Zapiekanki mniam, mniam"

Ocena: 0