Tarta z brzoskwiniami na francuskim cieście: przepis na szybką i pyszną tartę brzoskwiniową

Tarta z brzoskwiniami na francuskim cieście: przepis na szybką i pyszną tartę brzoskwiniową

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Słodki deser w pół godziny!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kiedy trafiają się niespodziewani goście, a nie mamy nic gotowego, najlepiej przygotować szybką tartę z brzoskwiniami. Wystarczy, że mamy gotowe ciasto francuskie, a całość nie zajmie nie więcej niż 30 minut! Podajemy przepis na pyszną tartę z brzoskwiniami krok po kroku.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Migdały uprażyć lekko na patelni. Brzoskwinie obrać pokroić na plasterki lub półplasterki.

  • Ciastem wylepić posmarowaną tłuszczem formę do tarty. Posypać bułką tartą.

  • Brzoskwinie układać blisko siebie na cieście.

  • Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto piec około 20 minut.

  • W tym czasie konfiturę wymieszać z rumem i z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.

  • Upieczoną tartę posmarować konfiturą i posypać płatkami migdałowymi. Gotowe!

Ocena: 5