Wyśmienita sałatka z czerwonej kapusty z owocami
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Czerwona kapusta najlepiej smakuje jesienią, kiedy jest jej pod dostatkiem. Wystarczy dodać do niej ulubione owoce i pyszny sos i mamy wyśmienitą sałatkę. Na przykład połączyć ją z rodzynkami, gruszkami i pomarańczą i podkręcić pysznym, jogurtowo-miodowym sosem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 główka czerwonej kapusty
 - 1 łyżka miodu
 - 3 gruszki
 - 3 łyżki octu miodowego
 - garść rodzynek
 - kawałek świeżego imbiru
 - 2 łyżki sherry
 - 1 pomarańcza
 - 200 g jogurtu naturalnego
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Imbir obrać i zetrzeć na tarce, dodać miód, ocet i gotować 3 min. Ostudzić, wymieszać z jogurtem i sherry, przyprawić.
 - Kapustę posiekać i wymieszać z sosem, dodać rodzynki i pokrojone w kostkę gruszki i pomarańczę