Słodka konfitura z buraków z migdałami i imbirem
      2021-04-01
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          średni
      
      
        
          120 min
      
      
        
          4
      
    Konfitura z buraków świetnie komponuje się z drobiem i serami. Ma ciekawy, słodki smak, lekko zaostrzony imbirową nutą i sokiem z cytryny.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Umyte buraki ugotować, obrać i pokroić w małą kosteczkę.
- Miód, cukier i imbir zagotować, aż powstanie syrop. Dodać buraki.
- Masę gotować na małym ogniu ok. pół godziny. Pod koniec dodać migdały i sok z cytryny.
- Gorąca konfiturę przełożyć do czystych, wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.
- Po wystygnięciu przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        