Zupa śliwkowa PRZEPIS

mat. pras. CYKORIA S.A.
Zupa śliwkowa
Autor: mat. pras. CYKORIA S.A. Zupa śliwkowa z dodatkiem korzennych przypraw 
łatwy
15 min
4

Zupa śliwkowa może śmiało stać się sezonowym przebojem. Jeśli lubisz zupy owocowe, koniecznie wypróbuj przepis na zupę śliwkową podawaną z makaronem, szczyptą cynamonu i goździkami. Korzenny aromat doda mocy prostej recepturze. Oto sposób przygotowania. 

SKŁADNIKI

  • 1 kg śliwek węgierek
  • 1 l wody
  • 15 goździków CYKORIA
  • Szczypta cynamonu CYKORIA
  • 1/2 - 3/4 szklanki cukru
  • Ugotowany ulubiony makaron np. muszelki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Śliwki zagotowujemy z cukrem, wodą i przyprawami, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 5-10 minut.

    Dodajemy ulubiony makaron i podajemy na stół.

mat. pras. CYKORIA S.A.