Zupa warzywna z podsmażanymi jabłkami - solidna porcja witamin na co dzień
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          35 min
      
      
        
          4
      
    Delikatny, aksamitny krem z dodatkiem smażonych jabłek smakuje znakomicie. To zupa smaczna i pełna witamin, która wzmocni organizm w czasie wiosennego przesilenia.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
Rozszerz dietę dziecku! Czytaj >>>
SKŁADNIKI
- 5 marchewek
 - 1 cebula
 - 2 łodygi selera naciowego
 - 3 jabłka
 - 1 litr bulionu warzywnego
 - 1 liść laurowy
 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 - sok z cytryny
 - 1 łyżeczka masła
 - sól i pieprz
 - szczypta cukru
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Warzywa i dwa jabłka obrać i pokroić w kostkę.
 - Warzywa zalać gorącym bulionem i gotować 10 min.
 - Dodać jabłka, przyprawy i cukier i gotować kolejne 5 minut na małym ogniu.
 - Zupę zmiksować na gładki krem.
 - Pozostałe jabłko pokroić, skropić sokiem z cytryny i przesmażyć na maśle.
 - Zupę podawać udekorowaną kawałkami smażonych jabłek.