Zupa grzybowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Zupa koperkowa z jajkiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to aromatyczna propozycja dla tych, którzy zwracają uwagę na to, co jedzą. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 190 kcal.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 200 ml bulionu warzywnego
- kilka gałązek koperku
- 1 mały ziemniak
- 1/2 marchewki
- 1/2 jajka
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz
- 2 łyżki jogurtu naturalnego lub 1 łyżka śmietany 9%
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Marchew i ziemniaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle.
- Zalać całość gorącym bulionem, gotować 10-15 minut. Dodać do zupy koperek.
- Przyprawić. Zabielić jogurtem lub śmietaną. Zupę podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.