Syta meksykanka - przepis na zupę krem z czerwonej fasoli

2021-03-29
przepis_na_obiad_z_programu.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Pyszna zupa krem z czerwonej fasoli.
łatwy
30 min
4

Uwielbiasz zupy, ale pomidorowa i ogórkowa trochę Ci się przejadły? Polecamy treściwą i bogatą w białko zupę meksykańską. Połączenie czerwonej fasoli, oraz sera mozzarella to doskonały pomysł na pożywny obiad. Podajemy przepis zaczerpnięty z programu UGOTOWANI TVN.

SKŁADNIKI

  • czerwona fasola w puszce (400g)
  • mozzarella
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  • 1 łyżka tabasco
  • 250 ml bulionu wołowego
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulkę i papryczki chilli.
  • Następnie do garnka wkładamy fasolkę z puszki (bez odsączania), podsmażony czosnek, papryczkę oraz cebulkę i gotujemy całość przez kilka minut.
  • Podlewamy bulionem zawartość garnka, dodajemy tabasco, sól i pieprz, Całość zostawiamy do ostygnięcia, blendujemy i ponownie podgrzewamy.
  • Posypujemy płatkami migdałów i startą mozzarellą.