Rozgrzewająca zupa meksykańska - przepis Ewy Wachowicz

2022-02-21
MAG
Rozgrzewająca zupa meksykańska - przepis Ewy Wachowicz
Autor: Shutterstock Rozgrzewająca zupa meksykańska - to danie idealne wtedy, gdy nie mamy czasu na przygotowanie skomlikowanych potraw, a wiemy, że wrócimy do domu zmarznięci i zgłodniali!
łatwy
25 min
4

Zupa meksykańska to jedno z tak zwanych dań jednogarnkowych. Są w niej i mięso, i jarzyny, i smakowite przyprawy. Jeden talerz zastąpi dwudaniowy obiad. Zobacz, jak zrobić pyszną zupę meksykańską według przepisu Ewy Wachowicz.

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 litr soku pomidorowego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • zioła prowansalskie
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól
  • majeranek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Najpierw na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
  • Dodać do niej mięso i smażyć przez kilka minut. Dodać zioła prowansalskie i jeszcze chwilkę smażyć.
  • Tak przygotowane mięso wrzucić do garnka z sokiem pomidorowym.
  • Dodać do tego fasolę i kukurydzę i zagotować. Do smaku dodać majeranek i sól.
Fasola - rodzaje, właściwości i zastosowania kulinarne fasoli
MAG