Kalafiorowa z makaronem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Zupa kalafiorowa z makaronem to świetna potrawa dla całej rodziny. Ta przygotowana wg przepisu przygotowanego przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera jest doskonale zbilansowana. Jedna porcja ma 170 kcal.
SKŁADNIKI
- 200 ml bulionu drobiowego
- ¼ kalafiora
- 1 mała marchewka
- 2-3 łodygi koperku
- 20 g makaronu jajecznego np. muszelki, gwiazdki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kalafiora rozdrobnić na mniejsze różyczki. Marchew pokroić w plastry.
- Na gorący bulion wrzucić marchew. Po kilku minutach gotowania wrzucić do zupy kalafiora.
- Po 10 minutach dodać suchy makaron. Gotować 15-20 min do miękkości makaronu.
- Na koniec dodać posiekany koperek. Doprawić.