Dietetyczna zupa ogórkowa - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa ogórkowa
Autor: Shutterstock Zupa ogórkowa króluje w naszym menu od lat.
łatwy
30 min
4

Zupa ogórkowa to jedna z ulubionych zup Polaków. Ta zrobiona wg przepisu przygotowanego przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera jest pyszna i zdrowa. Porcja dostarcza 200 kcal.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Marchew, cebulę i ziemniaka pokroić w kostkę.
  • Dodać marchew i cebulę do bulionu i gotować około 10 min. Następnie do wywaru dodać ziemniaki i gotować kolejne 10 min.
  • W kolejnym etapie dodać do zupy starte ogórki (i odrobinę soku z ogórków). Gotować wszystko kolejne 10 min.
  • Pod koniec gotowania dodać stopniowo śmietanę.