Po treningu przygotowuje te pancakesy. Pełne białka i bez grama cukru

Po treningu przygotowuje te pancakesy. Pełne białka i bez grama cukru
Autor: Shutterstock.com Po treningu przygotowuje te pancakesy. Pełne białka i bez grama cukru
łatwy
10 min
8

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Pancakes, ale w wersji wysokobiałkowej? To wcale nie jest skomplikowane. Ten przepis świetnie sprawdzi się na śniadanie, w szczególności po intensywnym treningu. A ich przygotowanie wcale nie jest trudne. Wystarczy kilka składników, by przygotować te pyszne placuszki.

Wysokobiałkowe śniadanie na wyciągnięcie ręki. Szybko, prosto i na słodko

Pyszne, proste i pełne białka. Te pacakes świetnie sprawdzą się na śniadanie, przekąskę czy kolacje. Są pełne białka, niskokaloryczne i proste do przygotowania. Co więcej, nie zawierają nawet grama cukru, dzięki czemu świetnie sprawdzą się dla osób na diecie.

Te aromatyczne placuszki możemy przygotować w wielu najróżniejszych smakach. Wszystko dlatego, że na rynku możemy znaleźć masę najróżniejszych odżywek białkowych. Od waniliowych, przez truskawkowe, aż po czekoladowe - wybór należy do nas.

Jeśli chodzi o słodkość, to w naszym przepisie w roli "słodzika" występuje banan. Zawiera on naturalne cukry, które świetnie sprawdzają się w dosładzaniu tego typu dań. Co więcej, jest on bogaty w potas, błonnik, witaminy i minerały. Dzięki temy korzystnie wpływa do układ krążenia, trawienie, odporność i samopoczucie.

Te pancakes są proste w przygotowaniu, smakują wybornie i nikomu nie sprawią problemu. Wystarczy kilka minut, by je przygotować. Jeśli szukamy więc bogatego w białko posiłku, ten przepis sprawdzi się idealnie.

SKŁADNIKI

  • 1 banan
  • 75 g płatków owsianych
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki odżywki białkowej (o ulubionym smaku)
  • olej
  • ulubione dodatki np. masło orzechowe, syrop klonowy, owoce

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
  • Banana, płatki owsiane, mleko, jajka, proszek do pieczenia i odżywkę białkową wrzucamy do blendera.
  • Wszystko blendujemy razem przez kilka minut, aż ciasto będzie gładkie.
  • Na patelni rozgrzewamy olej.
  • Za pomocą łyżki nakładamy na patelnie porcję ciasta.
  • Smażymy, aż zaczną pojawiać się bąbelki i odwracamy.
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej