Napakowana frittata z air fryera. Przepyszne danie w kilka minut

Naładowana frittata z air fryera to idealny pomysł zarówno na śniadanie, jak i na lunch czy kolację. Jest prosta w przygotowaniu a smakuje wyśmienicie. Będzie gotowa w kilka chwil a zasmakuje każdemu domownikowi. Podpowiadamy, jak ją przygotować.
Prosty sposób na lunch dla całej rodziny. Wystarczy kilka składników
Pyszna frittata z air fryera to idealny sposób na ciekawy i sycący posiłek. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych umiejętności. Sprawdzi się idealnie o różnych porach dnia. Ta frittata to naprawdę perfekcyjny posiłek dla każdego.
Dzięki temu, że przygotowuje się ją w air fryerze, jest to szybkie i nie wymaga stania i pilnowania, jak jest to w przygotowaniu frittaty na patelni. A co najważniejsze, można ją całkowicie dopasować do swoich potrzeb.
Modyfikuj do woli. Dodaj, na co masz ochotę
Jeśli nie chcemy w niej mięsa, możemy bez problemu pominąć boczek. Jeśli chcemy możemy zamienić go również na gotowanego kurczaka czy szynkę. Bez problemu możemy również dodać do niej najróżniejsze warzywa. Sprawdzi się świetnie zarówno cebula, jak i papryka, pomidory czy drobno pokrojone brokuły.
Z przygotowaniem tego dania poradzi sobie każdy, nie ma tu użytych ani żadnych specjalnych technik, ani nie potrzeba żadnych specjalnych umiejętności. Jedyny sprzęt, jaki potrzebujemy to air fryer, by móc przygotować tę szybką i prostą frittatę.
SKŁADNIKI
- 6 plastrów boczku wędzonego
- oliwa z oliwek
- 4 jajka
- 40 g bułki tartej
- szczypiorek
- sól i pieprz
- 40 g sera tartego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Air fryera nagrzewamy do 200 stopni.
- Boczek układamy w foremce do pieczenia i podpiekamy około 5 minut.
- Przekładamy na ręcznik papierowy.
- Formę skraplamy oliwą z oliwek.
- Jajka roztrzepujemy, dodajemy bułkę tartą, szczypiorek, większość sera i przyprawy.
- Air fryera nastawiamy na 170 stopni.
- Wlewamy naszą mieszankę i pieczemy około 10 minut.
- Dodajemy posiekany boczek i resztę sera.
- Podpiekamy jeszcze około minutki.