Jajecznica Ani Lewandowskiej. Nieoczywiste składniki i pyszny smak
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań na ciepłe śniadanie. Do sieci właśnie trafił przepis na jajecznicę Ani Lewandowskiej. Do jajek dołączyły pełne smaku i zdrowia składniki. Warto zrobić jajecznicę by Ann, ponieważ jest pyszna, sycąca i zdrowa.
Jak zrobić jajecznicę Ani Lewandowskiej?
Przyrządzenie śniadania według przepisu trenerki zaczynamy od pokrojenia warzyw i wędliny oraz oddzielenia białek od żółtek. Na roztopionym maśle klarowanym smażymy cebulę i marchewkę. Następnie dodajemy polędwicę z indyka i smażymy, aż będzie apetycznie rumiana. Dodajemy szpinak, pomidory oraz białka, a kiedy się zetną wlewamy żółtka i dorzucamy awokado. Doprawiamy i smażymy do takiej konsystencji, jaką lubimy. Jajecznica wybornie smakuje z chlebem, pełnoziarnistymi bułeczkami, chrupiącą bagietką czy ciepłymi tostami.
Przepis na jajecznicę Anny Lewandowskiej
- To łatwy i oryginalny przepis na pyszne śniadanie, które poleca żona napastnika FC Barcelona.
- Na przygotowanie jajecznicy trzeba mieć nieco więcej czasu. Część produktów można przygotować dzień wcześniej, najlepiej wieczorem, a następnego dnia rano połączyć je w pyszną jajecznicę.
- Na liście składników znajdują się jajka, warzywa oraz masło klarowane i przyprawy. Wszystkie produkty są łatwo dostępne i niedrogie.
- Gotowe danie można posypać posiekanymi świeżymi ziołami.
SKŁADNIKI
- 6 dużych jaj
- 60 g polędwicy z indyka
- 2 garście świeżego szpinaku
- 2 pomidory
- 1 dojrzałe awokado
- 1 marchewka
- 1 cebula
- sól, pieprz
- masło klarowane do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Polędwicę z indyka, obraną cebulę, pomidory i awokado pokroić w kostkę. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce. Białka oddzielić od żółtek.
- Na patelni roztopić masło klarowane i smażyć na nim marchewkę z cebulą. Dodać polędwicę z indyka i smażyć, często mieszając, aż zacznie się rumienić.
- Dodać szpinak i pomidory. Wymieszać i wlać białka. Kiedy się zetną, wlać żółtka i dodać awokado. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć, często mieszając, do pożądanej konsystencji.
- Podawać z ulubionym pieczywem.