Bataty nadziewam tymi dodatkami i podaję. Najlepsze śniadanie dla całej rodziny

Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Ziemniaki nie tylko na obiad czy na kolację. Te przepyszne bataty z jogurtem greckim, masłem orzechowym i granolą świetnie się sprawdzą na pożywne i sycące śniadanie. Są proste do przygotowania, a smakują - i wyglądają - obłędnie!
Bataty w wersji śniadaniowej. Zachwyć nimi wszystkich domowników
Aromatyczne i proste do przygotowania bataty z jogurtem, masłem orzechowym i granolą to świetny pomysł na sycące śniadanie. Nie potrzeba dużo, by je przygotować, a bez wątpienia naje się nimi cała rodzina. Wystarczy kilka składników i chwila wolnego czasu, by sięgnąć po to aromatyczne śniadanie.
Jeśli chodzi o granolę, to możemy albo sięgnąć po już gotową mieszankę, albo przygotować ją samodzielnie. Jeśli nie wiemy, jak to zrobić, możemy skorzystać z naszego przepisu na orzechowo-kokosową granolę.
Tak przygotowane śniadanie nie tylko świetnie smakuje, ale również pięknie wygląda. Sprawdzi się więc bez problemu również dla naszych gości. A co najlepsze nie jest trudne w przygotowaniu więc jego przygotowanie to prawdziwa "bułka z masłem".
Jeśli więc szukamy inspiracji na ciekawą i smaczną alternatywę dla owsianki czy kanapek, ten przepis sprawdzi się idealnie. Jest prosty w przygotowaniu, smakuje wybornie i nikomu nie powinien sprawić większych problemów. To naprawdę perfekcyjny sposób na przepyszny posiłek.
SKŁADNIKI
- 4 bataty
- 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek
- sól
- 2 łyżki ciepłej wody
- 1 szklanka jogurtu greckiego
- 2,5 łyżki masła orzechowego
- ulubiona granola
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.
- Bataty nakłuwamy widelcem.
- Smarujemy je oliwą i posypujemy solą.
- Zawijamy każdego w folię aluminiową i pieczemy około 35 minut.
- W tym czasie w niewielkiej misce mieszamy masło orzechowe, wodę i odrobinę soli.
- Gotowe ziemniaki ostrożnie rozcinamy i wypełniamy je jogurtem greckim, naszym masłem orzechowym i ulubioną granolą.