Surówka z selera naciowego z jabłkiem - świeża i mega prosta!

Surówka z selera naciowego z jabłkiem - świeża i mega prosta!
Autor: Shutterstock Ta surówka jest t nie tylko pyszna, łatwa do przygotowania, ale też bardzo zdrowa!
łatwy
10 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Ta surówka to prawdziwa bomba. Eksplozja świeżych smaków i intensywnych aromatów, napakowana witaminami po brzegi. Idealna na czas wiosennego przesilenia, gdy brakuje nam energii i witalności.

SKŁADNIKI

  • 8 łodyg selera naciowego z liśćmi
  • 1 czerwone jabłko
  • Sos:
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka syropu klonowego (lub cukru)
  • sól
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ziaren czarnuszki
  • 1-2 łyżki mielonego parmezanu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Selera pokroić na dość cienkie plasterki, jabłko umyć, nieobrane pokroić w kostkę lub słupki. Wymieszać selera i jabłko.
  • W miseczce dokładnie połączyć składniki sosu, polać nim sałatkę, delikatnie wymieszać. Wierzch posypać ziarnami czarnuszki.
Seler zwyczajny – dlaczego warto jeść selery?
Anna Szubińska

Redaktorka w dziale Rozrywka w "Super Expressie". Jestem absolwentką Uniwersytetu Warszawskiego, związaną zawodowo z prasą od 2008 roku. W 2016 r. rozpoczęłam przygodę z mediami internetowymi w Grupie ZPR Media. W wolnych …

więcej