Sałatka z selera naciowego z winogronami i żółtym serem
2021-04-23
łatwy
15 min
2
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Sałatka z selera naciowego z winogronami i żółtym serem gości u nas na stole wiosną, bo taka właśnie jest. Zieloniutka, lekka i świeża jak wiosenny poranek.
SKŁADNIKI
- 4-5 łodyg selera naciowego
- 2 garście białych winogron
- 1 garść młodych listków sałaty masłowej (ze środka główki)
- 3 łyżki tartego żółtego sera
- sól
- pieprz cytrynowy
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sałatę opłukać i wysuszyć, jeśli listki są naprawdę małe zostawić w całości, jeśli są większe, porwać na pół.
- Selera umyć i pokroić w plasterki, umyte winogrona pokroić na połówki.
- Sałatę wymieszać z selerem, winogronami i serem.
- Sok z cytryny połączyć z olejem (najwygodniej w zakręconym słoiku), przyprawić solą i pieprzem.
- Dressingiem polać sałatkę.