Sałatka z migdałami w sosie brzoskwiniowym - jak zrobić?

2021-03-29
walentynki-2014-salatka-z-migdalami-w-sosie-brzoskwiniowym-jak-zrobic.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Pyszna sałatka, która pobudza zmysły.
łatwy
20 min
4

Na liście produktów, które uwrażliwiają zmysły znajdują się między innymi: pomarańcze, pestki dyni, winogrona, orzechy i żółty ser. Każdy z tych produktów znajdziesz w tym przepisie. A wszystko okraszone pysznym sosem brzoskwiniowym. Sprawdź, jak zrobić sałatkę z migdałami w sosie brzoskwiniowym.

Polecamy także:

Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie

Kalafior z sosem brzoskwiniowym - pyszny dodatek lub samodzielne danie

Marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie

Sałatka z kurczaka z miodem i brzoskwiniami

Kuskus z brzoskwiniami i orzechami - prosty przepis

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wszystkie składniki sosu zmiksuj, wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
  • Sałatę umyj, osusz w wirówce albo na papierowym ręczniku, porwij liście na drobniejsze kawałki – kilka ładniejszych liści pozostaw do dekoracji.
  • Pieczarki (tylko kapelusze) pokrój w cienkie plasterki, a potem każdy na 2-3 części.
  • Winogrona umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki.
  • Pomarańcze pokrój w poprzeczne plastry, a potem każdy plaster na 4-6 części.
  • Wymieszaj sałatę z pozostałymi składnikami sałatki ( z wyjątkiem płatków migdałów i pestek dyni).
  • Posyp sałatkę migdałami i pestkami dyni. Sos podawaj w oddzielnym naczyniu.