Sałata z awokado i jabłkami: dietetyczna, zdrowa i bardzo smaczna

Sałata z dodatkiem awokado i jabłek jest zdrowa i dietetyczna. Nie trzeba być na diecie, by jeść dietetyczne sałatki. Szczególnie, że są smaczne i zbawiennie wpływają na nasze samopoczucie.
3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia extra virgin
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon
50 dkg czerwonej sałaty
1 miękkie awokado
1/2 kwaśnego jabłka
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
W kubku wymieszać oliwę, sok z cytryny i musztardę ze szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem.
Sałatę polać sosem i wymieszać. Ułożyć w salaterce lub na talerzach. Na wierzch rozłożyć obrane ze skórki i pokrojone w paski awokado oraz jabłko. Od razu podawać na stół.
Żeby awokado i jabłka nie ściemniały można wcześniej skropić je sokiem z cytryny.