Ekspresowa surówka z kiszonych ogórków i pora

Ekspresowa surówka z kiszonych ogórków i pora
Autor: Shutterstock.com Ekspresowa surówka z kiszonych ogórków i pora
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Ekspresowa surówka z kiszonych ogórków i pora pasuje do wszystkiego. Jest wyrazista, pikantna i bardzo smaczna. Przygotowanie surówki z kiszonych ogórków i białej części pora zajmie wam kilka minut. Przepis na ekspresową surówkę przyda się na co dzień. Spróbujcie koniecznie! 

SKŁADNIKI

  • 400 g ogórków kiszonych
  • 5-7 cm białej cześci pora
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • cukier, sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pora pokroić na krążki. Przełożyć do miski. Dodać szczyptę cukru i soli. Wymieszać, odstawić na 5 minut.
  • W tym czasie pokroić ogórki na plasterki lub półplasterki. Przełożyć do miski z porem.
  • Do warzyw dodać majonez i jogurt. Wymieszać. Smacznego! 
Cudowne ogórki – czy warto je jeść, co z nich zrobić?

Surówki obiadowe: 21 przepisów na pyszne sałatki do obiadu

Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska

Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl Dziennikarka, tłumaczka, pisarka. Szefowa kuchni i koneserka smaku. Niestrudzona popularyzatorka historii kultur kulinarnych, kuchni regionalnych i narodowych. Autorka książek: „Dzieje łakomstwa i obżarstwa” (wyd. Harde, 2019), „Polska Księga …

więcej