Sałatka z pęczaku z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Smaczna sałatka z pęczaku z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą to pyszna samodzielna przekąska lub dodatek do obiadu.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 200 g ugotowanego pęczaku
- 6 marynowanych pieczarek
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 3 łyżki czerwonej fasoli konserwowej
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kasze wymieszać z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolą.
- Dodać pokrojone na kawałki marynowane pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę.
- Wymieszać z majonezem i wstawić do lodówki na 2 godziny.