Quinoa i awokado: zdrowa sałatka z komosy ryżowej
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Wypróbuj przepis na sałatkę z kaszą quinoa (ziarnami komosy ryżowej). To produkt o wysokiej zawartości białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i magnezu. Quinoa może być stosowana jako zamiennik kasz i ryżu w innych potrawach.
SKŁADNIKI
- 150 g kaszki quinoa (komosy ryżowej)
- 2 dojrzałe awokado
- 4 świeże, młode ogórki
- 200 g świeżych truskawek
- 2 opakowania mieszanek sałat Fit & Easy „Weekend”
- 1 mały pęczek świeżej bazylii lub mięty
- oliwa z oliwek extra virgin
- zredukowany ocet balsamiczny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Quinoę ugotować, a po wystudzeniu połączyć z obranym i pokrojonym awokado oraz ogórkiem.
- Następnie dodać pokrojone truskawki, mieszankę sałat, posiekane świeże zioła, oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny.
- Całość delikatnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.