Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą: prosty przepis
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Zdrową sałatkę z tuńczykiem i czerwoną fasolą można przygotować szybko i bezproblemowo. Sałatki to idealne przekąski - sprawdzają się na domowych przyjęciach, ale także jako smaczna kolacja czy posiłek do pracy - wygodny do zapakowania w pudełko.
SKŁADNIKI
- puszka tuńczyka w kawałkach w sobie własnym;
- mała puszka czerwonej fasolki;
- musztarda sarepska;
- sól i pieprz.
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Z tuńczyka należy wylać cały sos, a następnie przełożyć rybę do miseczki.
- To samo należy zrobić z fasolką. Najlepiej zrobić to pod kranem - stopniowo wlewając wodę z puszki.
- Następnie fasolkę wrzucamy do naczynia z tuńczykiem.
- Całość mieszamy i dodajemy trzy lub cztery łyżki musztardy (w zależności od tego jak pikantną sałatkę chcemy mieć) i nadal mieszamy.
- Na koniec doprawiamy wedle uznania solą i pierzem.
- Sałatkę można spożywać z pieczywem, ale równie dobrze smakuje sama.