Sałatka z sardynek z jajkiem i pieczarkami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna sałatka z sardynek z jajkiem i pieczarkami to świetny pomysł na poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 puszka sardynek w oleju
- 2 jajka na twardo
- 200 g pieczarek
- sól i pieprz
- szczypior
- kilka zielonych liści sałaty lub szpinaku
- kilka rzodkiewek
- majonez
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki i rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki, a jajka na ćwiartki. Szpinak/sałatę umyj i osusz.
- Na salaterkę wyłóż liście, na nich połoz pieczarki, rzodkiewkę i podzielone na małe części sardynki.
- Wierzch przyozdób ćwiartkami jajek, skrop majonezem i posyp posiekanym szczypiorkiem.