Barceloński świt - pyszna sałatka z krewetkami i rzodkiewką
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Sałatka "barceloński świt" zachwyca delikatnym smakiem krewetek i ostrym aromatem rzodkiewki. Do tego pięknie wygląda i jest łatwa w przygotowaniu. Świetny pomysł na wakacyjną przekąskę.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- szklanka ugotowanego ryżu
- puszka krewetek w sosie własnym
- 5 rzodkiewek
- łyżka posiekanej czerwonej cebuli
- po 2 łyżeczki siekanego szczypiorku i koperku
- Sos:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, biały pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ryż wymieszać z krewetkami, cebulą i zieleniną.
- Rzodkiewki pokroić na bardzo cieniutkie plasterki, dodać do ryżu.
- Wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić sos i polać nim sałatkę.