Sałatka z kalarepki i jabłek ze świeżym szczawiem
2020-05-03

łatwy
25 min
4
Ta sałatka jest rześka jak wiosenny poranek. Lekko ostra kalarepka, słodkie jabłka i kwaśny szczaw tworzą niebanalne połączenie smakowe i prawdziwa bombę witaminową.
Składniki
3 kalarepki razem z liśćmi
2 jabłka
1 garść szczawiu
2 łyżki majonezu
1 małe opakowanie śmietany 18%
1 łyżeczka octu winnego
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Kalarepki i jabłka umyć ale nie obierać, pokroić w słupki lub kostkę.
Liście kalarepki pokroić w paski. Szczaw umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w paski.
Śmietanę wymieszać z majonezem i octem, przyprawić solą i pieprzem.
Składniki sałatki wymieszać z sosem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska