Sałatka z jajkiem i ogórkiem konserwowym: przepis na kulinarne preludium do wiosny
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Sałatka z jajkiem i ogórkiem konserwowym - pożywne, smaczne, pełne składników odżywczych danie na wiosnę.
SKŁADNIKI
- 2 jajka na twardo
- 5 sztuk ogórków konserwowych
- 20 dag pieczarek
- 2-3 łyżki natki pietruszki
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli i pieprzu do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ogórki konserwowe kroimy w talarki, a jajka w kosteczkę.
- Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w dość cienkie paseczki a następnie smażymy do miękkości na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
- Odkładamy do dekoracji kilka listków pietruszki.
- Resztę składników sałatki mieszamy, dodając jednocześnie majonez i zieloną pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku.
- Przekładamy do miski i ozdabiamy natką pietruszki.