Sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Sezon na truskawki sprzyja eksperymentom. Może warto wypróbować przepis na sałatkę szpinakową z truskawkami? Do smaku dorzuć prażone migdały i zalej sosem winegret. Mmm palce lizać!
SKŁADNIKI
- 40 dag truskawek
- 35 dag świeżych liści szpinaku
- 10 dag migdałów
- 2 łyżki octu balsamicznego
- Łyżeczka musztardy
- Sok z pomarańczy
- Sok z połowy cytryny
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- Czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Umyj i osusz liście szpinaku.
- Umyj i osusz truskawki, pokrój je na kawałki.
- Na rozgrzanej patelni upraż na złoto migdały.
- Wymieszaj wszystkie składniki, dekorując przed podaniem kawałkami truskawek.