Sałatka jajeczna z duszonymi pieczarkami portobello
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Sałatkę jajeczną z duszonymi pieczarkami portobello można podać na wielkanocny stół albo z okazji innego przyjęcia. Będzie się nadawała następnego dnia na kolację. Podawać z pieczywem.
ZOBACZ WIDEO i poznaj zalety pieczarek portobello!
SKŁADNIKI
- 400 g pieczarek portobello
- 200 g żółtego sera
- 5 jajek na twardo
- 1 pęczek szczypiorku
- SOS:
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki portobello oczyścić, pokroić w półtalarki, udusić z niewielką ilością masła na patelni.
- Ser i jaja zetrzeć na tarce o dużych okach.
- Ze składników sosu zrobić sos - polać nim sałatkę, wymieszać, posypać pokrojonym szczypiorkiem.