Sałatka jajeczna z duszonymi pieczarkami portobello

Sałatka jajeczna z duszonymi pieczarkami portobello
Autor: Shutterstock Sałatka jajeczna z duszonymi pieczarkami portobello
łatwy
15 min
4

Sałatkę jajeczną z duszonymi pieczarkami portobello można podać na wielkanocny stół albo z okazji innego przyjęcia. Będzie się nadawała następnego dnia na kolację. Podawać z pieczywem.

ZOBACZ WIDEO i poznaj zalety pieczarek portobello!

SKŁADNIKI

  • 400 g pieczarek portobello
  • 200 g żółtego sera
  • 5 jajek na twardo
  • 1 pęczek szczypiorku
  • SOS:
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki portobello oczyścić, pokroić w półtalarki, udusić z niewielką ilością masła na patelni.
  • Ser i jaja zetrzeć na tarce o dużych okach.
  • Ze składników sosu zrobić sos - polać nim sałatkę, wymieszać, posypać pokrojonym szczypiorkiem.