Rewelacyjna i super zdrowa surówka z tartych warzyw korzeniowych

2021-01-08
Surówka z warzyw korzeniowych
Autor: Shutterstock Surówka z warzyw korzeniowych to bomba witaminowa.
łatwy
25 min
4

Surówka z tartych warzyw korzeniowych to samo zdrowie. Znakomicie pasuje do dań mięsnych podawanych z ziemniakami z wody. Można ją również podać jako samodzielną przekąskę.

Jedz co lubisz i chudnij! Spełnij swoje postanowienie noworoczne i poznaj idealnie dopasowane diety na jeszcolubisz.pl

Składniki

3 marchewki

1/2 rzodkwi

1 pęczek rzodkiewek

1 średni seler korzeniowy

2 łodygi selera naciowego

1 garść mieszanki sałat

 

Sos:

1 łyżka oleju orzechowego

1 łyżka białego octu winnego

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Warzywa korzeniowe umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Dodać pokrojonego w plastry selera naciowego i sałatę.

Składniki dressingu wymieszać i polać nim surówkę.