Rewelacyjna i super zdrowa surówka z tartych warzyw korzeniowych

Surówka z warzyw korzeniowych
Autor: Shutterstock Surówka z warzyw korzeniowych to bomba witaminowa.
łatwy
25 min
4

Surówka z tartych warzyw korzeniowych to samo zdrowie. Znakomicie pasuje do dań mięsnych podawanych z ziemniakami z wody. Można ją również podać jako samodzielną przekąskę.

Jedz co lubisz i chudnij! Spełnij swoje postanowienie noworoczne i poznaj idealnie dopasowane diety na jeszcolubisz.pl

SKŁADNIKI

  • 3 marchewki
  • 1/2 rzodkwi
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 średni seler korzeniowy
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 garść mieszanki sałat
  •  
  • Sos:
  • 1 łyżka oleju orzechowego
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Warzywa korzeniowe umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Dodać pokrojonego w plastry selera naciowego i sałatę.
  • Składniki dressingu wymieszać i polać nim surówkę.