Rewelacyjna i super zdrowa surówka z tartych warzyw korzeniowych
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Surówka z tartych warzyw korzeniowych to samo zdrowie. Znakomicie pasuje do dań mięsnych podawanych z ziemniakami z wody. Można ją również podać jako samodzielną przekąskę.
Jedz co lubisz i chudnij! Spełnij swoje postanowienie noworoczne i poznaj idealnie dopasowane diety na jeszcolubisz.pl
SKŁADNIKI
- 3 marchewki
- 1/2 rzodkwi
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 średni seler korzeniowy
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 garść mieszanki sałat
- Sos:
- 1 łyżka oleju orzechowego
- 1 łyżka białego octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Warzywa korzeniowe umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Dodać pokrojonego w plastry selera naciowego i sałatę.
- Składniki dressingu wymieszać i polać nim surówkę.