Aromatyczna sałatka kachumber pachnąca kolendrą

2021-03-29 18:22

Sałatka kachumber wywodzi się s kuchni Indii Południowych. Jest lekka, orzeźwiając i intensywnie pachnie kolendrą. Jest też bardzo łatwa w przygotowaniu, a zrobisz ją w 10 minut.

Aromatyczna sałatka kachumber pachnąca kolendrą

i

Autor: Shutterstock Sałatka kachumber to danie kuchni indyjskiej.
łatwy
10 min
4

SKŁADNIKI

  • 2 duże pomidory
  • 1 ogórek wężowy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryczka chili
  • pęczek świeżej kolendry
  • sok wyciśnięty z 2 cytryn

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidora sparz, obierz i oczyść z nasion, miąższ pokrój w kostkę.
  • Cebulę obierz i posiekaj. Kolendrę opłucz i posiekaj.
  • Ogórka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
  • Papryczkę chili oczyść z nasion i posiekaj.
  • Warzywa i zioła wymieszaj w misce i wstaw do lodówki na kilka minut.
  • Przed podaniem polej sokiem z cytryny.