Aromatyczna sałatka kachumber pachnąca kolendrą
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Sałatka kachumber wywodzi się s kuchni Indii Południowych. Jest lekka, orzeźwiając i intensywnie pachnie kolendrą. Jest też bardzo łatwa w przygotowaniu, a zrobisz ją w 10 minut.
SKŁADNIKI
- 2 duże pomidory
- 1 ogórek wężowy
- 1 czerwona cebula
- 1 papryczka chili
- pęczek świeżej kolendry
- sok wyciśnięty z 2 cytryn
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidora sparz, obierz i oczyść z nasion, miąższ pokrój w kostkę.
- Cebulę obierz i posiekaj. Kolendrę opłucz i posiekaj.
- Ogórka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
- Papryczkę chili oczyść z nasion i posiekaj.
- Warzywa i zioła wymieszaj w misce i wstaw do lodówki na kilka minut.
- Przed podaniem polej sokiem z cytryny.