Pasta twarogowa z kminkiem - przepis na pikantną pastę z twarogu

2020-10-31
Pasta twarogowa z kminkiem - przepis na pikantną pastę z twarogu
Autor: Shutterstock Pasta twarogowa z kminkiem świetnie pasuje do piwa.
łatwy
5 min
4

Pasta twarogowa z kminkiem jest ostra i wyrazista. Znakomicie smakuje podana na ciemnym pieczywie. To doskonała przekąska do piwa. 

SKŁADNIKI

  • 1 kostka chudego lub półtłustego twarogu
  • 1 łyżka chrzanu
  • odrobina majonezu
  • świeżo mielony pieprz – według uznania
  • łyżeczka ostrej papryki (lub posiekana papryczka świeża albo ze słoika)
  • dwie łyżeczki kminku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Twaróg ugnieść widelcem z majonezem i chrzanem.
  • Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.