Diabelskie parówki podawane w ostrym sosie pomidorowym
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Szybka kolacja w pikantnym stylu. Parówki ugotowane w ostrym, pomidorowym sosie nabierają smaku i charakteru. Podajemy przepis na diabelskie parówki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 6 parówek
- 3 pomidory
- 2 łyżki pasty pomidorowej
- 3 łyżki keczupu
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki chilli w proszku
- szczypta cukru
- sól i piperz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać zmiażdżony czosnek, pastę, keczup i przyprawy.
- Dusić na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną a sos zgęstnieje. Dodać obrane i pokrojone na pół parówki i gotować 10 min.