Białe szparagi po flamandzku: łatwy przepis na niebiański przysmak
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Białe szparagi po flamandzku: łatwy przepis na niebiański przysmak
SKŁADNIKI
- 1 pęczek białych szparagów
- 150 g masła
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/2 cytryny, tylko wyciśnięty sok
- cukier, sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Szparagi obrać i ugotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
- Jajka ugotowane na twardo obrać i posiekać lub przecisnąć przez praskę.
- Masło stopić i natychmiast zdjąć z ognia.
- Następnie dodać do masła sok z cytryny i intensywnie wymieszać.
- Dodać do sosu posiekaną pietruszkę oraz posiekane jajka. Wszystko delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
- Cieple szparagi polać sosem już na talerzu. Smacznego!