Kanapki na ciepło zapiekane z kiełbasą i pieczarkami: przepis na ucztę z resztek
2021-11-09
łatwy
10 min
4
Kanapki na ciepło zawsze cieszą się powodzeniem. Prosto z piekarnika zapiekane z kiełbasą i pieczarkami to najlepszy sposób na pyszną kolację z poświątecznych resztek. Oto przepis na ucztę za grosze! Polecam!
SKŁADNIKI
- 8 kromek chleba
- 100 g kiełbasy zwyczajnej lub parówkowej lub salami
- 50 g pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki keczupu
- 50 g sera tartego
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kiełbasę pokroić w kostkę. Pieczarki również pokroić.
- Kiełbasę i pieczarki wymieszać z majonezem i keczupem.
- Otrzymaną mieszaninę rozłożyć na kromkach chleba.
- Kanapki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Każdą kanapkę posypać tartym serem.
- Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w 180°C.
- Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Pieczarki - właściwości i kalorie. Co zrobić z pieczarek?