Sassy water wspomaga odchudzanie. Prosty przepis na płaski brzuch

sassy water
Autor: Shutterstock
łatwy
5 min
4

Aby zrzucić zbędne kilogramy, dietę i regularne ćwiczenia warto uzupełnić Sassy water. To orzeźwiający napój z dodatkiem świeżego zielonego ogórka, cytryny, imbiru i mięty, którego nie powinno zabraknąć w codziennym menu. Zapewnia nie tylko płaski brzuch, ale ma pozytywny wpływa na cały organizm. Przepis na Sassy water jest bardzo prosty i szybki, dlatego bez problemu napój można zrobić samodzielnie.

Co to jest Sassy water?

Orzeźwiający i wspomagający odchudzanie napój opracowała Cynthia Sass, autorka książki „Dieta płaskiego brzucha”. To właśnie od jej nazwiska powstała nazwa wody smakowej. Napój jest nie tylko dobry i gasi pragnienie, ale i wykazuje działanie, które sprzyja odchudzaniu. Regularne picie Sassy water pomaga zrzucić nawet do 10 zbędnych kilogramów i znacznie zmniejszyć obwód brzucha.

Jak działa Sassy water?

  • Przyspiesza metabolizm i zmniejsza łaknienie.
  • Usprawnia proces trawienia.
  • Ma orzeźwiający smak, gasi pragnienie i nawadnia organizm.
  • Wspomaga budowaniu odporności.
  • Oczyszcza organizm z toksyn.
  • Idealny zamiennik słodkich napojów.

Jak zrobić Sassy water?

Przyrządzenie pysznego i pełnego zdrowia napoju nie jest trudne. Ogórek i cytrynę należy dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na cienkie plasterki bez obierania ze skórki. Imbir kroi się na plasterki, ściera lub zmieli. Składniki wraz z miętą przekłada się do dzbanka i wlewa wodę. Przykryty dzbanek należy wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

Jak stosować Sassy water?

Napój na płaski brzuch należy pić codziennie rano przed śniadaniem, przed obiadem i dwie godziny przed snem. Kurację wodą Sassy water można też stosować przez miesiąc. W pierwszym tygodniu napój trzeba pić od dwóch do siedmiu dni, następnie zrobić jeden dzień przerwy i przez kolejne dwa dni spożywać wodę. Kolejne dwa dni to przerwa i następne dwa, pijąc wodę. Kurację można powtórzyć po miesiącu przerwy.

Przepis na Sassy water

  • Przepis na Sassy water nie jest trudny. Napój robi się w kilku krokach.
  • Przygotowanie zajmuje około 5 minut, ale gotową wodę należy wstawić do lodówki na kilka godzin.
  • Na liście składników znajduje się tylko pięć produktów. Cytryny, świeży zielony ogórek i imbir oraz mięta dostępne są w sklepach przez cały rok.
  • Miętę można zmielić lub dodać posiekane czy porwane listki.
  • Imbir dodaje się w plasterkach, ale można go zmielić, zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę.
  • W upalne dni wodę na płaski brzuch można uzupełnić kostkami lodu.
  • Sassy water sprawdzi się też jako napój na wynos. Wystarczy przelać wodę do bidonu i zabrać ze sobą do pracy. To również doskonała woda z witaminami i mikroelementami, którą można wziąć na trening.

SKŁADNIKI

  • 2 litry niegazowanej wody mineralnej
  • 1 cytryna
  • 1 świeży ogórek
  • 4 cm świeżego korzenia imbiru
  • garść listków mięty

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cytrynę i ogórek dokładnie umyć i osuszyć. Nie obierać ze skórki i pokroić na cienkie plastry.
  • Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki, zmielić lub zetrzeć na tarce.
  • Do dzbanka przełożyć plasterki cytryny, ogórka i imbiru. Dodać listki mięty i wlać wodę.
  • Dzbanek przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
  • Pić przed śniadaniem, przed obiadem i dwie godziny przed snem.
W formie 24: Dieta wzmacniająca odporność
Anna Szulc-Górska
Redaktor

Dyplomowana dziennikarka z doświadczeniem w public relations. Wielbicielka zdrowego odżywiania, kuchni tajskiej i włoskiej. Fanka psychologicznych thrillerów, szwedzkich kryminałów, kina moralnego niepokoju i teleturniejów z wiedzy ogólnej. Skarbnica niepotrzebnych informacji. W przyszłości …

więcej