Przepisy na Halloween: drink Krwawa Rzeź

2021-03-29
Krwawa rzeź - najlepszy drink na Halloween.
Autor: pixabay.com Krwawa rzeź - drink na Halloween powinien wyglądać upiornie, ale i też pysznie smakować
łatwy
8 min
4

Masz ochotę skoczyć znajomych na Halloween oryginalnym menu? Przygotuj drinki "Krwawa rzeź" na bazie tequili i grenadyny. Napój wygląda tak samo upiornie jak się nazywa. Krwista ciecz w kieliszku z lodem idealnie wpasuje się w klimat halloweenowej imprezy i na pewno zachwyci podniebienia wszystkich zombie i wampirów.

SKŁADNIKI

  • 1 pomarańcza
  • 1/2 średniej wielkości melona (ok. 3 szklanki pokrojonego w kostkę melona bez pestek)
  • 2/3 szklanki tequili
  • 1/2 szklanki likieru pomarańczowego
  • 4 szklanki kostek lodu
  • 480 ml gazowanego napoju o smaku cytrynowym lub limonkowym (schłodzonego)
  • 2-3 łyżki grenadyny
  • do dekoracji: posypka do ciast czarny maczek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomarańczę przekrój na pół. Z jednej połówki wyciśnij sok, a drugą pokrój na mniejsze kawałki, owiń folią i schowaj na noc do lodówki. 
  • Zmiksuj blenderem pokrojonego w kostkę melona, tequilę, likier pomarańczowy i sok wyciśnięty z połówki pomarańczy. Po uzyskaniu gładkiej i jednolitej konsystencji stopniowo dodawaj po kilka kostek lodu i miksuj całość, aż lód się skruszy i koktajl uzyska ziarnistą konsystencję.
  • Napój przelej do dwulitrowego naczynia, przykryj i włóż na noc do zamrażalnika. 
  • Przed podaniem brzegi kieliszków natrzyj kawałkami wcześniej schłodzonej pomarańczy i obtocz w posypce do ciasta. 
  • Rozbij łyżką zamarznięty koktajl i nałóż do kieliszków. Do każdego wlej 1/4 szklanki gazowanego napoju i odrobinę grenadyny.