Nalewka arcydzięglowa - na lepsze trawienie

2021-03-29
miesięcznik Zdrowie
Nalewka arcydzięglowa
Autor: Marcin Czechowicz Nalewka arcydzięglowa to naturalny lek na schorzenia układu pokarmowego
łatwy
5 min
4

Nalewka arcydzięglowa zwiększa apetyt, poprawia trawienie, likwiduje wzdęcia i bóle brzucha. Pij po pół łyżeczki przed jedzeniem lub po nim. Nalewka z arcydzięgla zwiększa wrażliwość skóry na promienie słoneczne, dlatego osoby ją stosujące nie powinny się opalać.

SKŁADNIKI

  • 50 g suchego korzenia arcydzięgla
  • 1/4 l wódki
  • 1/4 l spirytusu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • 50 g suchego korzenia arcydzięgla zalej 1/4 l wódki i taką samą ilością spirytusu.
  • Odstaw na 2 tygodnie, pamiętając, by codziennie wstrząsnąć. Przecedź i gotowe.
miesięcznik Zdrowie