Bellini - przepis na koktajl z prosecco i brzoskwiń

Bellini - przepis na koktajl z prosecco i brzoskwiń
Autor: Shutterstock Prosecco z przecierem brzoskwinowym to przepyszny koktajl Bellini
łatwy
15 min
1

Bellini to koktajl pochodzący z Wenecji. Przepyszny, bo wytrawność prosecco łagodzi dodatek słodkich, aromatycznych brzoskwiń. W sezonie letnim świeżych, zimą - z puszki.

SKŁADNIKI

  • 2/3 prosecco
  • 1/3 brzoskwiń

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Brzoskwinie świeże sparz i obierz ze skórki, a następnie zmiksuj. Brzoskwinie z puszki odsącz i zmiksuj
  • Do kieliszków wlej 1 część przecieru brzoskwiniowego, dopełnij 2 częściami prosecco, zamieszaj i podawaj. Oba składniki powinny być schłodzone.
Szampan i jego musujący kuzyni – co warto o nich wiedzieć?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej