Łazanki z kapustą i pieczarkami
2021-03-29
łatwy
120 min
4
Przepis na łazanki z kapustą kiszoną wzbogacamy o pieczarki. Potrawa dobrze znana, a w tym wydaniu jeszcze smaczniejsza i bardziej aromatyczna. A do tego tańsza ze względu na użycie popularnych grzybów. Oto jak zrobić znakomite łazanki z pieczarkami.
SKŁADNIKI
- 80 dag kiszonej kapustą
- 1/2 kg pieczarek
- 2 cebule
- 1/2 kg makaronu łazankowego
- sól
- pieprz
- vegeta
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Najpierw przez ok. 30 minut obgotuj kapustę w wodzie.
- W tym czasie pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż łyżką cedzakową kapustę do cebuli, wymieszaj i dodaj przyprawy. Duś ok. 15 minut.
Pokrój pieczarki i podsmaż je na osobnej patelni na oleju. Pod koniec smażenia dodaj sól i wymieszaj.
Pieczarki przełóż do kapusty, wymieszaj i duś 15 minut.
Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z przygotowaną kapustą.