Łazanki bezglutenowe: przepis na wigilijne danie w wersji dla uczulonych na gluten
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Łazanki bezglutenowe na Wigilię - jak je przygotować? Oto nasz sprawdzony przepis, który spodoba się wszystkim, którzy są na diecie bezglutenowej. Bezglutenowe łazanki na Wigilię to idealne danie dla chorujących na celiakię lub będących na diecie bezglutenowej, którzy uwielbiają tradycyjne wigilijne potrawy. Łazanki bez glutenu można przygotować samodzielnie. Przepis jest bardzo prosty, a łazanki robi się błyskawicznie!
Zobacz także: Przepis na tradycyjne łazanki z kapustą i grzybami
SKŁADNIKI
- mąka bezglutenowa
- mąka kukurydziana
- duża łyżka oliwy z oliwek
- sól
- woda
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Dodaj wszystkie składniki łazanek w takich proporcjach, by powstało ciasto jak plastelina.
- Zagniataj ciasto, a następnie je rozwałkuj.
- Z ciasta wytnij kwadraty.
- Wrzuć je do gotującej się wody i gotuj z oliwą i solą.