Naleśniki kokosowe: przepis na naleśniki bezglutenu
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          30 min
      
      
        
          4
      
    Naleśniki kokosowe są bardzo popularne na Cejlonie. Same naleśniki mają już słodki smak kokosa. Jeśli jednak nie chcemy jeść ich samych, doskonale sprawdzą się z dodatkiem ulubionego dżemu czy czekolady.
SKŁADNIKI
- szklanka mąki ryżowej
- ½ szklanki mąki kokosowej
- szklanka mleka koksowego
- olej kokosowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Łączymy ze sobą mąki oraz mleko kokosowe.
- Dokładnie rozrabiamy ciasto. Dodajemy trochę wody ciągle mieszając, do momentu aż ciasto uzyska konsystencję ciasta na naleśniki.
- Smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron.
 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        