Goście pukają do drzwi a ty nie masz deseru? Wystarczą 4 składniki, by podbić podniebienia
![Goście pukają do drzwi a ty nie masz deseru? Wystarczą 4 składniki, by podbić podniebienia](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-2bos-KEU8-jcnD_goscie-pukaja-do-drzwi-a-ty-nie-masz-deseru-wystarcza-4-skladniki-by-podbic-podniebienia-664x442.jpg)
Dieta wegetariańska
Nie masz czasu, a chodzi za tobą coś słodkiego? Chyba każdy z nas choć raz był w takiej sytuacji. Na szczęście da się temu łatwo zaradzić. Ten przepis pozwoli szybko i łatwo przygotować przepyszny deser, który zaspokoi apetyt na słodkie. Z tym deserem poradzi sobie każdy.
Co można zrobić na deser na szybko? Ten przysmak sprawdzi się idealnie
Ten przepyszny deser wykorzystuje wyłącznie 4 składniki, a efekt jest niesamowity. W ten prosty sposób mamy idealny deser, nie tylko wtedy kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego, ale również kiedy mają przyjść do nas goście, a my nie mamy czasu - albo ochoty - szykować wymyślnego deseru.
Połączenie ciasta francuskiego z bananem i czekoladowym kremem zachwyci nawet najwybredniejszych krytyków, a przygotowanie całości nie powinno nam zająć dłużej niż kilka minut. Ten deser jest więc idealny dla każdego, komu z wypiekami jest nie po drodze.
Jaki deser zamiast ciasta? Przygotowanie tego jest szybkie i proste
Wystarczy rozłożyć gotowe ciasto francuskie i obficie posmarować je kremem czekoladowym - może być to taki przygotowany w domu lub kupny, jak nutella. Następnie na to kładziemy obrane cztery banany i zwijamy do środka.
Rulony kroimy w dość grube kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Ten przepis zawsze warto mieć pod ręką.
SKŁADNIKI
- 500 gram ciasta francuskiego
- 200 gramów kremu czekoladowo-orzechowego
- 4 dojrzałe banany
- 1 jajko
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i dość grubo smarujemy naszym kremem czekoladowym.
- Banany obieramy i układamy na obu stronach ciasta.
- Banany owijamy ciastem i składamy no środka.
- Gotowe rulony kroimy na dość grube kawałki.
- Kawałki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Jajko roztrzepujemy.
- Nasz deser smarujemy rozbitym jajkiem.
- Pieczemy 20 minut.