Wieprzowina z woka z tajską fasolą i kolbami pieprzu

2021-03-29
materiały prasowe restauracji Papaya
Wieprzowina z woka z tajską fasolą i kolbami pieprzu
Autor: Shutterstock Kompozycja wieprzowiny i warzyw z dodatkiem orientalnych sosów uwodzi smakiem i aromatem
łatwy
35 min
4


Kuchnia tajska jest bardzo  zróżnicowana. Swą doskonalą reputację zawdzięcza wykorzystaniu świeżych składników do szybkiego przyrządzania dań, które są “ogniste”, a równocześnie aromatyczne i subtelne w smaku.

 

SKŁADNIKI

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 0,6 kg kolorowej papryki
  • 0,3 kg brokułów
  • 0,3 kg kalafiora i marchwi
  • 0,35 kg tajskiej długiej fasoli
  • 0,2 kg kolb zielonego pieprzu
  • 10 ząbków czosnku
  • 5 łyżek sosu ostrygowego
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • sól, pieprz, cukier do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na odrobinę rozgrzanego tłuszczu wrzuć posiekany czosnek. Dodaj oczyszczoną i pokrojoną w cienkie plastry polędwicę.
  • Fasolę sparz wrzątkiem, warzywa pokrój w słupki.
  • Do mięsa dodaj fasolę i pokrojone warzywa.
  • Na koniec całość polej sosem ostrygowym i sojowym, przypraw do smaku.
materiały prasowe restauracji Papaya