Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami to szybki i łatwy sposób na obiad z orientalną nutką. Smaczne danie jednogarnkowe przypadnie z pewnością do gustu całej rodzinie.
SKŁADNIKI
- 400 gram ryżu długoziarnistego, białego
- 1 zielona papryka
- 1 średni por
- 1 mały brokuł
- pętko białej kiełbasy
- vegeta
- olej
- 1 litr wody
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Paprykę i pora umyj, osącz i pokrój w paseczki, brokuła opłucz i rozdziel na różyczki.
- Kiełbasę pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj warzywa.
- Smaż chwilę, następnie dodaj ryż, dopraw i wymieszaj. Zalej wodą i zagotuj.
- Pozostaw na wolnym ogniu do momentu aż ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę.