Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami

Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami
Autor: Shutterstock Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami to smaczne i szybkie danie w chińskim stylu.
łatwy
30 min
4

Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami to szybki i łatwy sposób na obiad z orientalną nutką. Smaczne danie jednogarnkowe przypadnie z pewnością do gustu całej rodzinie.

SKŁADNIKI

  • 400 gram ryżu długoziarnistego, białego
  • 1 zielona papryka
  • 1 średni por
  • 1 mały brokuł
  • pętko białej kiełbasy
  • vegeta
  • olej
  • 1 litr wody
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Paprykę i pora umyj, osącz i pokrój w paseczki, brokuła opłucz i rozdziel na różyczki.
  • Kiełbasę pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj warzywa.
  • Smaż chwilę, następnie dodaj ryż, dopraw i wymieszaj. Zalej wodą i zagotuj.
  • Pozostaw na wolnym ogniu do momentu aż ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę.